Uw website werkt overal

Illustration Responsive Webdesign

Responsive webdesign, of RWD, is een benadering van webdesign waarbij gestreeeft wordt naar een optimale webervaring voor een breed scala aan apparaten (van desktop computerschermen tot mobiele telefoons).

Het ontwerp van een responsive website schaalt mee met de afmetingen van een scherm, zonder in te leveren op leesbaarheid van tekst of bruikbaarheid van de gebruikersinterface.

To The Point Design zorgt er voor dat uw website is ontworpen met inachtneming van de RWD regels. Hierdoor kunt u zeker zijn dat de bezoekers van uw website dezelfde ervaring hebben, of ze nu een een desktop computer met muis en toetsenbord, of een tablet met touch screen gebruiken.

Toegankelijkheid

Naast het gebruik van responsive webdesign zorgen we er ook voor dat uw website toegankelijk is voor bezoekers die problemen hebben met het gezichtsvermogen, graag ver inzoomen of gebruik maken van een screenreader.

Slechts één website nodig

Het is lastig genoeg om één website up to date en relevant te houden. Proberen om dit met meerdere websites voor elkaar te krijgen is een nog grotere uitdaging. Dit is nog een voordeel van een responsive website dat voor alle apparaten geschikt ten opzichte van van apparte websites voor desktop computers, tablets en mobiele telefoons.

Verbeterde Search Engine Rankings

Google heeft het label “Mobile Friendly” toegevoegt voor websites die deze manier van ontwerpen gebruiken. Dit zorgt voor een verbetering van de plaatsing in de zoekmachines ten opzichte van statische websites.

Neem contat op met ons als u vragen heeft over responsive webdesign!